◌ Het Universum
WAT IS DE SPIRITUELE BETEKENIS VAN HET UNIVERUM?
Het universum is zeker een modewoord in de spirituele gemeenschap, maar wat betekent het precies? Blijf lezen om meer te weten te komen over de spirituele betekenis van het universum. Vanuit een spiritueel perspectief is het universum gewoon een andere naam voor een hogere macht die bestaat. Sommige mensen noemen het God, sommige mensen noemen het de Bron, terwijl anderen het Bewustzijn noemen. Het maakt niet uit hoe je het noemt, want we hebben het allemaal over hetzelfde. Door de geschiedenis heen hebben mensen via verschillende religies en spirituele praktijken naar een hogere macht gezocht. Deze behoefte om een hogere macht te vinden overstijgt alle taal-, culturele en geografische grenzen omdat het verlangen in ons aangeboren is. We hebben allemaal een innerlijk weten dat er meer in het leven is dan deze fysieke dimensie en daarom verbinden mensen van over de hele wereld zich op hun eigen unieke manier met hun eigen hogere krachten.
THE UNIVERSE I ALIVE AND VIBRATING
Vanuit een spiritueel perspectief is het Universum een hoog vibrerend energetisch wezen dat buiten het fysieke rijk bestaat. Dit wezen is alwetend, almachtig en alomtegenwoordig. Deze energie wordt vaak beschreven als een altijd aanwezige en altijd vloeiende stroom van liefde, omdat liefde de energie is met een hoge trillingsfrequentie volgens de emotionele begeleidingsschaal. Dit is de reden waarom God in veel religies synoniem is met liefde. Wat mensen vaak uitlijning met het Universum noemen, betekent afstemmen op de hoog vibrerende energie van liefde. Het Universum is de kracht die aan het werk is achter al onze manifestaties. Het Universum reageert altijd op de energie die je uitzendt en brengt je mensen, situaties en ervaringen die overeenkomen met je trillingsfrequentie. Wanneer je hoge vibrerende en positieve energie uitzendt, ontvang je hoge vibrerende en positieve resultaten. Wanneer je lage vibratie en negatieve energie uitzendt, ontvang je lage vibratie en negatieve resultaten.
DE KOSMOS
Als ik het woord kosmos gebruik, doel ik op het universum. Ik hou van de exacte definitie van kosmos: het universum gezien als een goed geordend geheel. Als ik aan het universum denk, denk ik aan wat zowel gezien als ongezien is. Voor deze serie gaan we echter alleen het waarneembare universum verkennen. Het waarneembare heelal is gemaakt van een kosmisch web van sterren geweven met filamenten van licht, gas en materie die enorme spiraalvormige structuren vormen die bekend staan als sterrenstelsels, melkweggroepen, melkwegclusters, superclusters, platen, muren en lege ruimten. De grootste van de bekende hemellichamen die door wetenschappers zijn bestudeerd, worden superclusters genoemd. Superclusters zijn groepen sterrenstelsels en de grootste bekende structuur van de kosmos. Het aantal superclusters in het waarneembare heelal is 10 miljoen.
ONS ZONNESTELSEL
De volgorde van de planeten in ons zonnestelsel, die het dichtst bij de zon begint en naar buiten werkt, is als volgt: Mercurius, Venus, Aarde, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus. Ons zonnestelsel is slechts één specifiek planetair systeem: een ster met planeten die eromheen draaien. Lie-Nasa Astronomen hebben meer dan 3.200 andere sterren ontdekt met planeten die eromheen draaien in onze Melkweg.
SUPERCLUSTER LANIAKEA
Astronomen die de lucht bestuderen, hebben ontdekt dat onze melkweg, De Melkweg, niet alleen deel uitmaakt van een cluster de Lokale Groep maar van enorme supercluster van sterrenstelsels die Laniakea is genoemd, wat afkomstig is van de Hawaiiaanse woorden voor 'onmetelijke hemel'. Laniakea, beschreven in Journal Nature, strekt zich zo'n 500 miljoen lichtjaar uit en bevat 100.000 sterrenstelsels met de massa van honderd miljoen miljard zonnen. De Laniakea Supercluster is door mensen verdeeld in vier delen: de Virgo Supercluster (de thuisbasis van de Melkweg), Hydra-Centaurus Supercluster, Pavo-Indus Supercluster en de Zuidelijke Supercluster. Deze studie verduidelijkt ook de rol van de Grote Aantrekker, een zwaartepunt van de zwaartekracht in de intergalactische ruimte dat de beweging van onze Lokale Groep van sterrenstelsels en andere clusters van sterrenstelsels beïnvloedt. Binnen de grenzen van de Laniakea Supercluster zijn de bewegingen van sterrenstelsels naar binnen gericht, op dezelfde manier als waterstromen dalende paden naar een vallei volgen. De Great Attractor-regio is een grote zwaartekrachtvallei met vlakke bodem met een aantrekkingskracht die zich uitstrekt over de Laniakea Supercluster. Hierdoor denken vele wetenschappers dat het Universum uitzet, wat niet zo is,